Århusvej 27, Ugelbølle, 8410 Rønde, Tlf.: 20 30 57 18
Om Uglen

Om Uglen


Uglen er en aldersintegreret daginstitution med børn fra 0 – 6 år, hvor børnene bruger det meste af deres tid i aldersblandede sammenhænge på kryds og tværs af alder. Vi ser det som en kæmpe fordel, at børnene bruger så meget tid i aldersblandede sammenhænge, da de større børn får et ansvar for at hjælpe de mindre, og de mindste spejler sig rigtig meget i de store/ældre børn og lærer af og sammen med dem. Børnene bliver også mere trygge ved hinanden, store som små, da de er vant til at være sammen det meste af dagen.
I Uglen lægger vi stor vægt på at opbygge gode relationer mellem børnene – især tryghed, nærvær og genkendelighed er i højsædet hos os. Alle faste medarbejdere har gennemgået en ICDP-uddannelse og arbejder ud fra denne anerkendende tilgang.

Hvert enkelt barn er tilknyttet en spisegruppe, hvor der er faste medarbejdere som børnene er sammen med hver dag til samling og spisning. I denne spisegruppe er børnene også blandet i alderen 0-6 år. Det er en af pædagogerne i denne spisegruppe, der er primærpædagog, altså den der har det tætte samarbejde med jer forældre.
Vi har en høj pædagogisk standard og en faglig tilgang til både børn og forældre. Medarbejderne er engagerede, og danner gode velfungerende teams omkring børnegrupperne. Der er en skøn blanding af unge og mere modne medarbejdere.


Indendørs har Uglen nogle gode store lyse rum, som er funktionsopdelt, hvilket betyder at hvert rum er indrettet til bestemte aktiviteter, fx køkkenkrogen hvor der bliver leget rollelege som ”far, mor og børn”. Det ligger børnene frit for, hvor og hvad de gerne vil lege og der er altid en tydelig og nærværende medarbejder i rummene.

For at skabe tryghed hos de yngste børn har vi indrettet en funktion, ”Fuglereden”, hvor de primært opholder sig. Her er der rolige omgivelser og der er faste medarbejdere tilknyttet, sådan at der opnås en høj grad af tryghed.


Hver dag er der pædagogisk tilrettelagte forløb, hvor børnene er delt op i årgange, således at børnene bliver stimuleret på de forskellige udviklingsområder og på det niveau, de er på. Dog om fredagen er der fri leg og om sommeren benytter vi vores dejlige cykelgård til at øve os i at cykle. Her må børnene medbringe deres cykel hjemmefra, så de rigtig kan øve sig i at cykle. Det er et stort hit blandt børnene. J


Uglen nyder de naturskønne omgivelser, med en fabelagtig udsigt, og med masser af plads til leg og bevægelse. Vi har en cykelgård, æblegård med vandbane, kæmpe legeplads hvor der bl.a. er mulighed for at kravle i træer og på motorikredskaber, løbe på bakker, lege i forskellige sandkasser, ”mudderhullet” osv. Vi er ude i alt slags vejr, så her er det vigtigt med nogle gode gummistøvler smiley Vi har også en boldbane med et kæmpe rutsjerør og vi har egen gymnastiksal, som alle børn kommer i regelmæssigt.

Uglen har helt fantastiske indendørs faciliteter, med store lyse rum. Et stort hus med mulighed for mange små legekroge. Der er et lyst fællesrum, et dejligt atelier, og et skønt træværksted.


Uglen arbejder med sproggrupper for de børn, som har særlige sproglige udfordringer.
Har du lyst til at se Uglen, er du meget velkommen til at ringe og lave en aftale om besøg her.
Vi håber at I vil føle jer godt tilpas i vores Børnehus Uglen.


Vi har plads til 120 børn og der er ledige pladser for tiden.


Kig ind ! smiley Vi håber I vil føle jer godt tilpas i Uglen smiley